Sommige kruidenproducten niet combineren met bepaalde bloedverdunners
WASHINGTON (AICR 2000) --Klopt het dat mensen die anti-trombose-medicijnen en andere bloedverdunners slikken geen Ginkgo biloba kunnen slikken?

Wetenschappers hebben steeds meer bewijs dat een aantal kruidensupplementen een effect hebben op de enzymen in de lever die normaal een rol spelen bij het verwerken van prescriptiemedicijnen. Op deze manier beïnvloeden de kruiden de hoeveelheid actieve werkstof van een medicijn in de bloedbaan. Met name medicijnen waarbij het werkingsgebied heel smal is kunnen hierdoor problemen geven.
Coumadin is een bloedverdunner (anti-stollingsmedicijn) dat onder invloed van bepaalde kruiden veel sterker gaat werken en daardoor het risico op bloedingen sterk verhoogd. Recente publicaties in het Journal of the American Medical Womens Association maken met name melding van de gevaren van Ginkgo, Moederkruid en Knoflook (deze laatste alleen als supplement, niet de knoflook die tijdens het koken wordt gebruikt). Iedereen die kruiden slikt zou deze dus aan de behandelend arts moeten melden.

 

 

    Printen