Bewegen is niet alleen goed voor het lichaam maak zeker ook voor de geest.

Uit verschillende onderzoeken blijkt het volgende.

Minder stress door sport: Uit een Amerikaans onderzoek onder studenten komt naar voren dat degenen die regelmatig sporten de dagelijkse stress beter aankunnen dan minder actieve mensen. De minder actieve studenten hadden 37% meer fysieke symptomen van stress dan de studenten die sporten

Sport vergroot overlevingskansen: Wie na een eerste hartinfarct actief wordt en een sport gaat beoefenen, verbetert zijn overlevingkansen met wel 60%. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit van Minneapolis.

Golf de ideale sport voor het hart: Zowel niet sporten als intensief sporten is ongezond. Na uitgebreid onderzoek blijkt volgens Duitse onderzoekers Golf de ideale sport te zijn voor mensen na een hartinfarct.

Lichaamsbeweging tegen depressiviteit: Uit een onderzoek van de psycholoog James Blumenthal blijkt dat een stevige wandeling of zo`n drie keer per week hardlopen hoogstwaarschijnlijk dezelfde werking op een depressie heeft als een behandeling met medicijnen

Bewegen dé bron van jeugdigheid: Om langer jong en fit te blijven kunnen mensen van middelbare leeftijd en ouderen het beste een half uur per week of vaker stevig bewegen. Dat geeft een duidelijke conditieverbetering en fitheid van hart en vaten.Totdat de wetenschap heeft ontdekt waar de bron van jeugdigheid ligt, lijkt dit de beste oplossing om veroudering tegen te gaan, aldus Amerikaanse onderzoekers.

Wandelen stimuleert de hersenen: Regelmatig wandelen vergroot de reactiesnelheid en de concentratie. Vaardigheden die geregeld worden door de voorste gebieden van de hersenschors, gebieden die normaal door ouderdom worden aangepast. Aldus Amerikaans onderzoek.(08-2001) 

 

 

    Printen