Vitaminen tegen maagkanker 

Uit de Amerikaanse Cancer Prevention Study II blijkt dat vitamine C de kans op overlijden aan maagkanker significant verlaagt, althans wanneer de periode korter is dan tien jaar. Bij suppletie met vitamine E of een multi werden geen effecten gevonden.
Aan de studie van dr Eric Jacobs van de American Cancer Society deden 1.045.923 personen uit Noord-Amerika mee. Gekeken werd naar de suppletie met vitamine C, E en multivitaminen en het voorkomen van maagkanker.
De studie begon in 1982 en eindigde in 1998. In 1998 bleken er 1.127 mannen en 598 vrouwen te zijn overleden aan maagkanker. Na rekening te hebben gehouden met risicofactoren voor maagkanker bleek dat de kans hierop significant minder was door suppletie met vitamine C. Het effect verloor zijn significantie wanneer gekeken werd naar een suppletieperiode van langer dan tien jaar. In de studie werden geen significante kleinere kansen op maagkanker gevonden bij het slikken van een multi en vitamine E, ongeacht de duur van de suppletie. (2003)

 

 

    Printen