Home / Nieuws / ...

 

Pijnstillers veroorzaken hoofdpijn
De belangrijkste oorzaak van chronische hoofdpijn is het overmatige gebruik van pijnstillers. Dat concludeert Natalie Wiendels in een onderzoek waarop ze is gepromoveerd aan de Universiteit Leiden.
Wiendels vindt dat de overheid bij reclame voor pijnstillers moet waarschuwen voor de gevaren van regelmatig gebruik ervan.
Van chronische hoofdpijn is sprake als iemand in een periode van minstens drie maanden meer dan veertien keer per maand hoofdpijn heeft. Volgens de promovenda gebruikt het gros van de mensen met chronische hoofdpijn (4% van de bevolking) te veel pijnstillers. Ze denkt dat mensen uiteindelijk verslaafd raken aan de pillen. Als ze zouden stoppen met de pijnstillers, zou hun hoofdpijn afnemen, stelt Wiendels.
ANP (
Februari 2008)

 

Printen

Reageer hier op dit artikel  Mail dit bericht naar een kennis

 

Reacties:

 

Anonieme reactie, 10-03-08: Vanaf mijn jeugd heb ik last van migraine en zware migraine-aanvallen (en galaanvallen). Diverse medicamenten gebruikt en zelfs helemaal geen. Maar ook dan had ik iedere week een aanval. Sinds een half jaar gebruik ik weer immigran 100 om in ieder geval te functioneren, want daar gaat het uiteindelijk ook om. Je kunt gewoon niet leven anders, moet je dan zonder de pijnstillers het leven door. Het is bijzonder lastig. Ik heb bijna wekelijks hevige hoofdpijnen en kom soms de dag door met immigran (geen andere tabletten meer die ik gebruik). Doktersadvies: dagelijkse iets slikken, om het te voorkomen. Dat heb ik ook geprobeerd. Maar vind ik ook helemaal niets. Het is allemaal ook anders geworden sinds ik hersenvliesontsteking heb gehad (2 jaar geleden). Zonder medicijnen zou ik helemaal geen leven meer hebben.