Home / Nieuws / ...

 

Gevaarlijke bedwantsen ontdekt
Twee Canadese onderzoekers hebben meticillineresistente Staphylococcus Aureus (MRSA)- en vancomycineresistente enterokok (VRE)-bacteriën ontdekt bij bedwantsen.
Christopher F. Lowe en Marc G. Romney testten vijf bedwantsen (Cimex lectularius) die afkomstig waren van de lichamen van vijf patiënten uit een arme wijk van Vancouver op de aanwezigheid van resistente bacteriën. Bij twee patiënten werd een bedwants gevonden die VRE-bacteriën bevatte, bij de derde patiënt werden drie wantsen gevonden met MRSA-bacteriën. 
Volgens de onderzoekers zouden bedwantsen als vectoren voor de bacteriën kunnen fungeren. Aangezien er door de beten van bedwantsen kleine huidbeschadigingen ontstaan, stellen de onderzoekers dat de wantsen wel eens een grote rol kunnen gaan spelen bij de verspreiding van resistente bacteriën. 
In juni publiceren de onderzoekers hun bevindingen in Emerging Infectious Diseases Journal.
Emerg Infect Dis 2011; doi: 10.3201/eid1706101978
Lees het artikel
(De bedwants is een klein insect en wordt 5 tot 6 millimeter lang De bedwants leeft van bloed van onder andere de mens, en dankt de naam aan de plek in huis waar zich doorgaans de meeste bedwantsen bevinden, namelijk in en rond het bed. Aangenomen werd dat bedwantsen in de westerse wereld, onder andere als gevolg van het gebruik van DDT, uitgeroeid waren. De laatste jaren lijkt het insect echter bezig aan een comeback.) (Mei 2011) 

Printen

Reageer hier op dit artikel  Mail dit bericht naar een kennis

 

Reacties: