Home / Nieuws / ...

 

Meeste BPA-vrije plastics toch ongezond*
De laatste tijd is door de ongezonde eigenschappen van Bisphenol-A (BPA) wordt deze stof in plastics meer en meer vervangen door andere stoffen. Een van de slechte eigenschappen van BPA was de hormoon verstorende werking in het lichaam. Het BPA in plastics migreerde van het plastic in de voeding, zeker bij hogere temperaturen zoals bijv. door UV-licht of in de magnetron. Uit een Amerikaans onderzoek nu blijkt dat de meeste van de vervangende plastics zonder BPA ook hormoon verstorende werking geven in het lichaam vergelijkbaar met BPA.

De vervangende plastics als Polyethersulfon (PES), Tritan, acryl, en Polystyreen (PS) lekken ook chemicaliŽn die hormoon verstorend werken zo blijkt uit het onderzoek. Zo ook de babyfles van Avent die Polyethersulfon (PES) bevat.

Toch zo blijkt uit het onderzoek zijn er ook plastics die geen hormoon verstorende chemicaliŽn verspreiden, ook niet bij verwarming en wel de cycloalkeen polymeren (COP) en cycloalkeen copolymeren (COC) met als merknamen resp. Zeonor en Topas.

De studie. (September 2014)


 


Printen

 

 

Reacties:

 

Eerder was al gebleken dat het "broertje" van BPA te weten BPS al net zo slecht was, recente studiesĻ laten dat weer eens zien.