Home / Nieuws / ...

 

Aan gezonde mensen is niets te verdienen…
Medicijnen moeten mensen niet beter maken, want aan gezonde mensen kan niets verdiend worden zo stelt een van de grootste banken in Amerika in een advies hieronder. 
Farmaceuten zouden niet langer winstgevend zijn als hun medicijnen mensen daadwerkelijk zouden genezen, omdat ze hun markt zouden verliezen. In feite is het genezen van mensen "een onhoudbaar bedrijfsmodel", zegt zakenbank Goldman Sachs.
De bank aarzelt om te investeren in de opkomende biotech-industrie omdat het gewoon te goed is in het genezen van mensen. Deze industrie is niet duurzaam omdat de markt van patiënten uiteindelijk zou verdwijnen, waarschuwt de bank in een analyse van de sector. "Hoewel deze propositie (van snelle genezingen) van grote waarde is voor patiënten en de samenleving, zou dit een uitdaging kunnen vormen voor ontwikkelaars van gengeneesmiddelen die op zoek zijn naar duurzame cashflow," schrijft Salven Richter, een analist van de bank, in een notitie aan klanten. Hij citeert het voorbeeld van Gilead Sciences wiens gentherapie voor hepatitis C een genezingspercentage van meer dan 90 procent bereikte. De omzet van het bedrijf in de VS voor de behandeling bereikte een piek van $ 12,5 miljard, maar is sindsdien gedaald. Naar verwachting zal de omzet dit jaar slechts $ 4 miljard bedragen. De bank adviseert de biotechbedrijven zich te concentreren op grotere ziektegroepen die zich blijven uitbreiden.
Het artikel. (Mei 2018)



Printen

 

 

Reacties:

 

Natuurlijk moet een bank met geld bezig zijn doch zeker nu ook met de mensen en de samenleving. Eerdere financiële adviezen van deze bank hebben al geleid tot de financiële crisis van 2008.