Home / Nieuws / ...

 

Kinderen meer groenten laten eten?
Dankzij deze eenvoudige ingreep doe je kinderen meer groenten eten
Je kinderen meer groenten doen eten, het is een beproeving die heel wat ouders moeten doorstaan. Omdat het zo'n euvel is, wordt er ook regelmatig onderzoek naar gedaan en een nieuwe Australische studie heeft nu aangetoond dat er wel eens een heel eenvoudige manier zou kunnen bestaan om ze toch die worteltjes en broccoli te doen opeten. 
Heel wat ouders vechten aan tafel dagelijks een strijd uit met hun kinderen over wat ze al dan niet moeten opeten en vaak zijn de groenten daarin de hoofdrolspeler. Elke tip om dat wat vlotter te laten verlopen, is dus ongetwijfeld welgekomen. Uit een nieuwe Australische studie, die werd uitgevoerd door het Deakin University's Centre for Advanced Sensory Science, blijkt dat kinderen wel degelijk zonder morren groenten willen eten, maar dat het daarbij belangrijk is hoe je ze serveert.
De onderzoekers schotelden 72 lagereschoolkinderen de ene dag bijvoorbeeld 500 gram geschilde worteltjes voor en de andere dag wortelen in blokjes gesneden en telkens kregen ze tien minuten om er zoveel van te eten als ze wilden. En wat bleek, de wortelen in hun geheel waren populairder dan die in stukjes.
"Gemiddeld genomen aten ze tien procent meer als de groenten in hun geheel worden geserveerd dan wanneer ze fijngehakt zijn", zegt hoofdonderzoeker Dr Gie Liem. "Bovendien is het nog praktischer voor de ouders ook. Ze kunnen nu gewoon een volledige wortel in de brooddoos stoppen."
Bron: Nieuwsblad.be
De studie. (Augustus 2017)

Printen

 

 

Reacties: