Home / Nieuws / ...

 

Vegetarisch of mediterraan voor uw hart?
Wat is het beste dieet om je hart gezond te houden - vegetarisch of gezond mediterraan? Volgens nieuw onderzoek zal elke benadering de kansen op hartziekten en beroertes verminderen.
De echte sleutel is om een gezond dieet te eten met veel groenten, fruit en bonen, het controleren van de hoeveelheid die je eet, en, natuurlijk, het vermijden van bewerkte voedingsmiddelen. Beide diŽten hadden zelfs na slechts drie maanden positieve effecten, met vergelijkbaar gewichtsverlies en een vermindering van markers in het bloed die een verhoogd risico op hartaandoeningen suggereren.
Onderzoekers van de Universiteit van Florence testten beide diŽten op een groep van 107 gezonde mensen, maar met overgewicht, in de leeftijd van 18 tot 75 jaar.
Het vegetarische dieet omvatte ook eieren en zuivelproducten, en het mediterraan dieet liet gevogelte, vis en wat rood vlees toe.
Aan het einde van drie maanden schakelden de twee groepen over op het andere dieet, maar het gewichtsverlies was vergelijkbaar in beide groepen, een gemiddelde van drie pond lichaamsvet en vier pond totaal lichaamsgewicht. Bloedmarkers van hartziekten waren ook gedaald
, vergelijkbaar gelijk in beide groepen.
De studie. (Maart 2018)


 

Printen

 

 

Reacties: