Home / Nieuws / ...

 

U hoeft geen 20 jaar te wachten
Deze week maakten onderzoekers van het bekende Antoni van Leeuwenhoek kankercentrum te Amsterdam bekend dat zij denken over 20 jaar voor 90% van alle kankers een behandeling te hebben gevonden. Kanker is dan een chronische ziekte geworden en blijkbaar vinden ze dat goed. De farmaceutische industrie zal bij zijn met dit bericht want die heeft het liefst dat iedereen een chronische ziekte heeft. 
Doch niemand hoeft 20 jaar te wachten en kan vandaag beginnen met het voorkomen van kanker en hoeft niet chronisch ziek te worden en dat is in het merendeel van de gevallen al mogelijk. Roken, milieuvervuiling door toxische stoffen en slechte voedingsgewoonte zijn de grootste indirecte oorzaken van kanker. Het probleem roken kunt u zelf oplossen doch de toxische stoffen maar ten dele en die problemen kunt u ook met een gewijzigd voedingspatroon oplossen. U leest hier alles over in het advies bij kanker.


Het persbericht:
Onderzoekers van het Antoni van Leeuwenhoek denken dat over 20 jaar 90% van alle kankers een chronische ziekte wordt.
Geen twee tumoren gelijk
Het kankeronderzoek heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt en begrijpen we steeds beter wat er mis is gegaan in de cel. Omdat we nu in staat zijn tot in de kern van kanker door te dringen, zien we dat geen twee tumoren gelijk zijn. Geen borstkanker, darmkanker of longkanker is hetzelfde. De behandeling zou daar ook aangepast moeten worden. In het Antoni van Leeuwenhoek kunnen we dat al voor bepaalde groepen patiënten maar nog niet van iedereen. Dat moet natuurlijk veranderen.
Tumorbank leidt tot unieke behandeling
Het Antoni van Leeuwenhoek grijpt het 100-jarig bestaan aan om een tumorbank op te zetten. Daarvoor willen we beginnen om van zoveel mogelijk patiënten een genetisch vingerafdruk van zijn/haar tumor te maken. Hierdoor kunnen we gaan zien wat de specifieke afwijkingen zijn in de tumor. Op basis daarvan kan voor iedereen een eigen unieke behandeling worden gekozen. Onderzoekers van het Antoni van Leeuwenhoek denken over 20 jaar op deze manier voor 90% van alle kankers een effectieve behandeling te hebben gevonden.
Bron: AVL.nl (Juni 2013)

 

Printen

 

 

Reacties: