Home / Aandoeningen / .../Direct naar de informatie hieronder

Gezonde voeding bij nervositeit, angsten:  

Moerbei

Sla

Chiazaad

Olijven

Abrikozen

Kruidnagels

Haver

 

Gezonde kruiden bij nervositeit:

 

 Bijvoet

 Glidkruid

 Nepeta

 Cypripedium pubescens

 Teunisbloem

 Betonie

 Papaver

 Kamille

 Zilverkaars

 Valeriaan

Sneeuwbal

Passiebloem

Cassave

Sint Jan's kruid

Slaapmutsje

Ginkgo biloba

Kava kava

Gotu kola

Komkommerkruid

Citroenmelisse

Basilicum

Rozemarijn

Lavendel

 

Gezonde ingrediŽnten bij nervositeit:

 

Vitamine B3

Foliumzuur

Vitamine B5

 

Opmerkingen:

X Uit een studie blijkt dat regelmatig bewegen en/of sporten de kans op een depressie en nervositeit duidelijk doet afnemen.

X Uit een studie blijkt dat meditatie net zo effectief is als een cognitieve gedragstherapie bij een depressie, angsten en nervositeit. Deelnemers kregen 8 weken lang of mindfulness meditatie in groepen van 10 deelnemers of een persoonlijke cognitieve gedragstherapie. Na afloop werden bij deelnemers in beide groepen dezelfde verbeteringen vast gesteld.

 

X Uit een kleine studie blijkt dat een goede nachtrust goed werkt om pessimistische gedachten weg te werken. Laat naar bed gaan en weinig uren slaap, is de aanzet tot het zich zorgen maken en het hebben van negatieve gedachten, zo blijkt uit de studie. Zij hebben duidelijk meer kans op het krijgen van typische symptomen van angst, depressie en obsessief-compulsieve stoornissen. Omgekeerd, degenen die op een redelijke tijd naar bed gaan en goed slapen hebben veel minder kans op negatieve denkpatronen zo blijkt uit de studie.

X Een voorlopige studie laat zien dat vooral fructose in de voeding, veel te vinden in kant en klare gerechten en frisdranken, een depressie en nervositeit doet verergeren en de manier waarop de hersenen op stress reageren doet veranderen. 

X LET OP: Uit studies Ļ blijkt dat mensen die langere tijd benzodiazepinen gebruiken een duidelijk hoger risico hebben op het krijgen van dementie en de ziekte van Alzheimer. Benzodiazepinen worden in de geneeskunde toegepast om hun kalmerende, slaapbevorderende en angst verminderende eigenschappen, met ook spierverslappende eigenschappen.

 

 

Algemene opmerking: 

 

URL van deze pagina:

Bronnen                                                         Printen      

 

(25-09-2018)