Home / Aandoeningen / ...

Gezonde voeding voor sperma en zaadcellen:    

 Oesters (aanmaak sperma)

Gezonde kruiden voor sperma en zaadcellen:   

 Saffraan (weinig zaadcellen en weinig sperma)

 

Gezonde nutriŽnten voor sperma en zaadcellen:

 

Astaxanthine (aanmaak sperma)

 Glutathion (weinig zaadcellen en weinig sperma)

 

Opmerkingen:

 

Sperma is in ruime zin de door mannen geproduceerde vloeistof met geslachtscellen. Bij de zaadlozing bevat sperma 1 tot 3% zaadcellen. De rest is vocht, afkomstig uit de prostaat en zaadblaasjes.

X Pas op met allerlei chemicaliŽn in normale huishoudproducten zoals tandpasta, zepen, zonnecrŤmes, reinigingsmiddelen, plastics enz. die het endocrien systeem kunnen ontregelen en daardoor de sperma kwaliteit flink kunnen verminderen. Het zijn chemicaliŽn als ftalaten, bisphenol, vlamvertragers enz.. Hier nog studies Ļ die dat bevestigen. Andere onderzoeken Ļ laat zien dat regelmatige blootstelling aan luchtverontreiniging de kwaliteit van het sperma ook flink kan aantasten.

X Blootstelling aan de straling van een telefoon, wat bijv. gebeurt als een mobiele telefoon in de broekzak gedragen wordt, zorgt volgens onderzoek dat de beweeglijkheid en levensvatbaarheid van sperma met 8% afneemt.

X Het drinken van 5 glazen alcohol per week doet volgens onderzoek de kwaliteit van het sperma duidelijk afnemen. Meer drinken verlaagt die kwaliteit steeds meer.

X Het regelmatig eten van groenten en fruit met veel pesticiden blijkt volgens onderzoek tot wel de helft van de concentratie zaadcellen te leiden. (Beter dus biologische groenten en fruit eten)

Zie ook sperma-aanmaak en (on)vruchtbaarheid man.

 

Algemene opmerking: 

 

URL van deze pagina:

Bronnen                                                         Printen      

 

(18-11-2020)