Home / Specifiek advies / ...

 

MEDICIJNEN?

 

Steeds meer wetenschappelijk onderzoek laat zien dat medicijnen alleen noodzakelijk zijn als ze echt nodig zijn en dat veel van de lichamelijke problemen voorkomen of zelfs opgelost kunnen worden met een betere levensgewoonte. 

Als u iedere dag gevarieerd eet (zoals beschreven bij Gezonde voeding en Voeding Tips) is de kans op ziektes of aandoeningen laag.

 

Krijgt u toch een aandoening dan geniet bepaalde voeding, tijdelijk en vaak in plaats van medicijnen, de voorkeur. Inderdaad vaak in plaats van en soms als aanvulling op. Dat klinkt voor veel moderne mensen vreemd, want als je ziek bent neem je toch een pilletje en je bent weer beter. De praktijk is echter anders, je moet al verschillende pilletjes proberen en de kans is groot dat deze niet echt helpen, nog los van de inname van allerlei lichaamsvreemde, vaak giftige stoffen en van de mogelijke bijwerkingen.

Gezonde voeding kent tenzij u voor bepaalde voeding allergisch bent, geen bijwerkingen en al miljoenen mensen zijn er inmiddels wel van overtuigd dat bij veel aandoeningen bepaalde voeding een simpele en goede oplossing kan bieden.

Klik hier maar eens voor een van de vele voorbeelden.

 

Omdat verschillende ziektes complex kunnen zijn is het altijd verstandig bij klachten eerst uw arts te laten vaststellen welke aandoening u heeft. Gelukkig zijn de meeste aandoeningen niet ernstig en komt er uit de computer van die arts een voorschrift voor medicijnen en dan is het aan u of u daar gebruik van wilt maken. Het gaat namelijk om uw lichaam en uw gezondheid en wellicht kunt u in overleg met die arts bepalen wat u een goede oplossing vindt. Vaak heeft U dan wel een uitdaging want de opleiding, nascholing en voorlichting van artsen gebeurt direct of indirect volledig door de farmaceutische industrie. Enige kennis over voeding en gezondheid ontbreekt bij de meeste artsen. Slechts weinigen doen hier extra studie naar, alhoewel de laatste tijd zit er enige groei in dat aantal.

Volgens de Nederlandse Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) blijkt dat de farmaceutische industrie invloed heeft op de behandelrichtlijnen die artsen hanteren en er tegenwoordig ook geen gezaghebbende adviserend persoon of stichting in een bepaald vakgebied te vinden is die geen band heeft met de farmaceutische industrie.

Daarom is voor het vaststellen van een behandeling het ABC onontbeerlijk. Komt u er niet uit, vraag dan rustig aan ons advies.

De informatie in dit ABC is behalve op duizenden wetenschappelijke onderzoeken ook gebaseerd op meer dan 50 jaar ervaringen van specialisten en wat de kruiden betreft in verschillende gevallen zelfs duizenden jaren.

 

Interacties tussen voeding en geneesmiddelen
Er zijn inmiddels duizenden interacties bekend die kunnen optreden tussen voeding en geneesmiddelen. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om micro- en macronutriŽnten, maar ook om voedingssupplementen. Gelukkig zijn de meeste interacties niet klinisch relevant. Maar in bepaalde gevallen kunnen ze wťl gevolgen hebben. Op de site van Natura Foundation kunt u hier kijken of in uw geval en sprake kan zijn van interacties.

 

Een ander probleem met medicijnen zijn de makers, de farmaceutische industrie. Een vroeger eerbare bedrijfstak die steeds vaker in opspraak komt; forse winst zou voor veel fabrikanten belangrijker zijn dan de kwaliteit van de medicijnen. Het lijkt alsof die industrie afgegleden is naar een keiharde winstgedreven industrie waarbij de kwaliteit van hun medicijnen het afgelegd heeft tegen hun drang om iedereen binnen de overheid en de gezondheidszorg links of rechtsom te overtuigen van hun gelijk. Kijk maar eens hoe onderzoek laat zien dat ook de EMEA (European Medical Accociation) die verantwoordelijk is voor de goedkeuring van medicijnen en vaccins en waaronder ook het Nederlandse CBG (College ter Beoordeling van Geneesmiddelen) valt, gefinancierd wordt door de farmaceutische industrie.

Inmiddels verliezen ook meer artsen het vertrouwen in nieuwe producten van de farmaceutische industrie. Zo blijkt uit een Brits onderzoek dat ruim 80% van de Britse artsen geen vertouwen heeft in de studies die gedaan worden door de farmaceutische industrie.

Uit veel onderzoeken blijkt dat de farmaceuten goochelaars met geld zijn geworden, die goed zijn in het bedotten van de controlerende instanties en dientengevolge van iedere gebruiker van medicijnen. Bedotten, want in die onderzoeken kunt u lezen dat slechts 8% van de medicijnen werkzaam is en dat 85% van de nieuwe medicijnen niet of nauwelijks werkt en maar toch het hardst gepromoot worden. Dit laatste lijkt in hun ogen niet vreemd want de verkoopprijzen zijn hoog tot gigantisch hoog en staan in geen enkele verhouding tot de kostprijs.

Het gevolg is dat de kosten voor de gezondheidszorg onbetaalbaar dreigen te worden en vaak nog steeds gezonde voeding als medicijn door zowel de overheid als de gezondheidszorg als kwakzalverij wordt afgedaan.

 

Een extra nadeel van het vele medicijngebruik is ook nog eens de zware belasting van het milieu. Een belasting die volgens onderzoek exponentieel stijgt waardoor de kwaliteit van ons drinkwater in gevaar komt en de kans op ziektes vergroot wordt.

 

Klik hier maar eens over Tien mythen over de farmaceutische industrie.

Kijk hier maar eens voor meer informatie rond de HPV vaccinatie.

Klik hier om te lezen hoe een Engelse arts beschrijft hoe de Maatschappij medicaliseert tot in het absurde.

 

Kijk hieronder maar eens naar het verhaal van de oud topman van Eli Lilly, Dr. John Virapen (een samenvatting van zijn boek gemaakt door mevrouw Van Kampen, een lezeres van deze site)

 

"Bijwerkingen waarvan sommige dodelijk kunnen zijn" 

Printen