Home / Nieuws / ...

 

Vitamine D tegen autisme*
Vitamine D tekort tijdens de zwangerschap blijkt volgens een Australische studie de kans op de geboorte van een baby met autisme duidelijk groter te maken. De onderzoekers deden ook onderzoeken bij muizen of aanvulling met vitamine D de kans op autisme kon verkleinen. Speciale muizen die in de eerste drie maanden van de zwangerschap extra vitamine D gekregen hadden bleken geen nakomelingen met autisme te krijgen in tegenstelling tot de muizen die geen extra vitamine D gekregen hadden.
De studie. (Maart 2017)


Vitamin D deficiency linked to autism
A lack of vitamin D—the 'sunshine vitamin'—seems to play a key part in the development of autism. Women who are given vitamin D supplements during the first trimester of their pregnancy are far less likely to have a child who has the condition, say researchers.
The vitamin seems to be essential for healthy brain development when the baby is in the womb, say researchers from the University of Queensland. They recently discovered that women who are deficient in the vitamin have a much greater chance of having a child with autism, and in new studies with laboratory mice they have found that supplementing with the vitamin also reduces the risk.
In the new study, mice had all the typical characteristics of autism—lack of social interaction, inability to learn, for instance—if their mothers had been deficient in the vitamin. But none of the mice developed the traits when their mothers had vitamin supplements in their equivalent of the first trimester of the pregnancy.
Although sun exposure is the best source of vitamin D, people living in northern countries during the winter are probably going to be depleted unless they take supplements.

 

De door de computer vertaalde Engelse tekst (let op: gelet op de vaak technische inhoud van een artikel kunnen bij het vertalen wellicht vreemde en soms niet helemaal juiste woorden en/of zinnen gevormd worden)

 

Vitamine D-deficiëntie in verband met autisme
Een gebrek aan vitamine D-de 'sunshine vitamin'-lijkt een belangrijke rol in de ontwikkeling van autisme te spelen. Vrouwen die worden gegeven vitamine D-supplementen tijdens het eerste trimester van hun zwangerschap zijn veel minder kans op een kind dat de aandoening hebben, zeggen onderzoekers.
Het vitamine lijkt essentieel voor een gezonde ontwikkeling van de hersenen te zijn wanneer de baby in de baarmoeder, zeggen onderzoekers van de Universiteit van Queensland. Ze hebben onlangs ontdekt dat vrouwen die een tekort aan de vitamine hebben een veel grotere kans op een kind met autisme, en in nieuwe studies met laboratorium muizen ze hebben gevonden dat aan te vullen met de vitamine vermindert ook het risico.
In de nieuwe studie, muizen had alle typische kenmerken van autisme-gebrek aan sociale interactie, het onvermogen om te leren, bijvoorbeeld-als hun moeders een tekort aan de vitamine was geweest. Maar geen van de muizen ontwikkelden de eigenschappen als hun moeders hadden vitaminesupplementen in hun equivalent van het eerste trimester van de zwangerschap.
Hoewel blootstelling aan de zon is de beste bron van vitamine D, zijn mensen die leven in de noordelijke landen tijdens de winter waarschijnlijk zal worden uitgeput, tenzij ze supplementen nemen.


Printen

 

 

Reacties: