Home / Specifiek advies / ...

 

Spier-, pees- en gewrichtsproblemen

Adviezen, mede gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken die u bij Nieuws op de site aantreft.

 

Geloof het of niet doch als u deze onderstaande adviezen dagelijks ter harte neemt zult u na verloop van tijd merken dat het werkt en zij die al medicijnen nemen voor hun problemen dit gebruik in overleg met hun arts flink tot helemaal kunnen verminderen. Dit is belangrijk omdat de meest gebruikte medicijnen hiervoor vaak alleen maar klachtenbestrijders zijn en doorgaans zijn ze ook nog slecht voor het hart.

Bedenk dat we allemaal na het wakker worden last kunnen hebben van pijnlijke gewrichten en stijve spieren omdat de biologische klok van het lichaam de productie van natuurlijke anti-ontstekingseiwitten onderdrukt als we een tijdje stil liggen. Pas als we beginnen bewegen, treden die weer in werking.

 

Risicofactoren:

De meest belangrijke zijn: overgewicht, te weinig of veel te veel bewegen, verkeerde voeding en het ouder worden. 

 

Bewegen is duidelijk oplosbaar, overgewicht en verkeerde voedingsgewoontes zijn te be´nvloeden door uw voedingspatroon aan te passen zoals beschreven bij Gezonde Voeding en Tips. Bij het ouder worden, ook bij veel te veel en/of verkeerd bewegen kan de kraakbeenafbraak groter worden dan het lichaam zelf kan aanmaken. Dan kan suppletie van de combinatie glucosaminesulfaat en chondro´tine een goede oplossing zijn om kraakbeenopbouw en peesversterking te stimuleren.

 

Kijk naar oefeningen ter voorkoming van en bij onderrug- en nekproblemen.

Volgens onderzoek blijkt wel bij 40% van de klachten van de onderrug een bacteriŰle infectie de oorzaak te zijn.

Hoe zelf een tennis- of golf elleboog aan te pakken? Kijk hier.

 

Bij spier-, pees- en gewrichtsproblemen, artrose en artritis leg dan extra nadruk op het volgende:

 

Algemeen:

Kijk voor meer voeding bij Rugpijn, Spieren, Spierkrampen, Spierpijn, Spierscheuring, Spierspanning, Pezen, Peesontsteking, Gewrichten, Gewrichtsbanden, Gewrichten (stijve), Gewrichtsontsteking, Gewrichtspijn, Artrose en Artritis.


Belangrijke samenvattingen uit Voeding Tips

 

Uit wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat vis alleen de goede eigenschappen behoudt als die op de juiste manier bereid wordt. De goede manier van vis bereiden: koken,stomen of stoven of bakken in de oven. Niet de juiste manier is frituren of bakken (behalve af en toe volgens onderzoek dan wel in extra virgin olijfolie) of het eten van vissticks daardoor kan gezonde vis zelfs ongezond worden. Vis liefst ook niet combineren met nitraatrijke groente (zoals bijv. sla) en ter bestrijding van mogelijke vervuiling met kwik het eten van vis combineren met speciale voeding. Ook is niet alle vis gezond, zo lijken de gekweekte soorten tilapia en meerval nauwelijks omega-3 vetzuren en veel omega-6 vetzuren te bevatten, niet echt gezond dus.

 

Koolsoorten en kruisbloemige groenten zoals broccoli, spruitjes, witte kool en bloemkool, kan men het beste na het wassen en snijden 2 dagen bewaren alvorens te koken en te eten daardoor wordt het aantal gezonde voedingstoffen verveelvoudigd. Het in water koken van van deze groenten doet in 30 minuten 60-80% van de belangrijkste bioactieve stoffen verdwijnen. Bij 5 minuten stomen of roerbakken (in bijv. olijfolie) blijven deze stoffen nagenoeg behouden.

 

 

(11-06-2019)                                                                    Printen