Home / Aandoeningen / ...

Gezonde voeding bij de ziekte van Crohn:  

Kaki

Groene thee

 

Gezonde kruiden bij ziekte van Crohn:

 

 Cat's claw

 Rode iep

Pepermunt

 Zoethout

 

Gezonde supplementen bij ziekte van Crohn:

 

Vlozaad

 

Gezonde nutriŽnten bij ziekte van Crohn:

 

 Vitamine D

 Vitamine B12

Glutathion

Vitamine B2

Vitamine A

Eicosapentaeenzuur (EPA)

 

Opmerkingen:

 

De ziekte van Crohn, is auto-immuunziekte, een ontstekingsziekte van het darmkanaal, vaak vooral van de overgang van de dunne naar de dikke darm, maar hij kan op iedere plaats van het darmkanaal voorkomen. Samen met een zwerende dikke darmontsteking is het de belangrijkste chronische ontstekingsziekte van de darm. In het Engels wordt de term IBD (Inflammatory bowel disease) voor deze ziektes gebruikt, niet te verwarren met IBS, de spastische darm waarbij geen sprake is van ontstekingen.

Ter voorkoming:

X Regelmatig olijfolie in de voeding geeft tot wel 90% minder kans op zwerende darmontstekingen. Volgens onderzoekers zijn 2-3 eetlepels olijfolie per dag voldoende om de ontstekingen tegen te gaan.

 

X Regelmatig voeding met dierlijke eiwitten verhoogd de kans op de ziekte van Crohn fors.

X Melkvetten kunnen de kans op chronische ontstekingsziektes van de darm flink verhogen. Het aantal mensen met de ziekte van Crohn en een zwerende darmontsteking neemt de afgelopen jaren sterk toe. Onderzoekers denken dat dit komt door gewijzigde eetgewoontes met veel meer kant en klare gerechten en bewerkte voeding die veel verzadigd melkvet bevatten. Verzadigde melkvetten zijn voor het lichaam veel moeilijker te verteren, waardoor er meer gal geproduceerd wordt en de darmflora verandert met meer slechte bacteriŽn.

X Uit onderzoek blijkt dat kant en klare voeding de darmflora danig doet verzwakken waardoor de kans op auto-immuun ziektes veel groter wordt.

X Een voorlopig onderzoek laat zien dat de zoetstof sucralose wellicht beter vermeden kan worden bij darmziektes als de ziekte van Crohn en zwerende darmontstekingen. Het lijkt de ziektes duidelijk te verergeren.

 

Klik hier over onderzoeken uit het nieuws oer de ziekte van crohn.

 

 

Algemene opmerking: 

 

 

URL van deze pagina:

Bronnen                                                         Printen      

 

(25-03-2021)