Home / Aandoeningen / ...

Gezonde voeding bij hartaanval:  

 Pompoen

Wortelen

Paprika

Matsutake

 

Gezonde kruiden bij hartaanval:

 

Knoflook

 

Gezonde nutriŽnten bij hartaanval:

 

 Selenium

 Foliumzuur

Vitamine K (2)

 

Opmerkingen:

 

Wat is een hartaanval

Mogelijke klachten bij een hartaanval:

Risicofactoren:

Ruim 80% van de risicofactoren op een hartaanval worden bepaald door stress, milieu, voedingsgewoontes en levensstijl en duidelijk minder dan 20% door genetisch aanleg. Dat luchtvervuiling een belangrijke oorzaak kan zijn blijkt wel uit deze studie.

Let op:

 

Bedenk dat studie (2019) laat zien dat slechts zoín 1 op de 10 adviezen in medische richtlijnen voor hart- en vaatziekten is gebaseerd op de best mogelijke bewijsvoering. Dat geldt zowel voor de Amerikaanse als de Europese adviezen, waarbij nog sterk opvalt dat veel sterke aanbevelingen zijn gebaseerd op minder sterk bewijs. Het lijkt dus belangrijk om onderstaande adviezen wel goed te bekijken.

 

Belangrijk bij en na hartaanval:

Ter voorkoming:

X Voorkom acidose van het hartweefsel door goede voedingsgewoontes, niet te roken, veel bewegen, geen stress en het voorkomen van hoge bloedsuikerwaarden en diabetes.

X Zonodig kan ter voorkoming of als behandeling een lage dosering van de natuurlijke stof OuabaÔne ingenomen worden. OuabaÔne is afkomstig van de plant strophanthus en wordt ook wel strofantine of strodival genoemd. Deze stof is identiek aan het door de bijnieren aangemaakte steroÔdhormoon ouabaÔne.Ļ (Ook de stof digitalis uit vingerhoedskruid versterkt het hart doch zorgt niet voor afvoer van te teveel melkzuur)

X De kans op een hartaanval wordt flink verlaagd door verhoging van het goede cholesterol (HDL), verlaging van de bloeddruk, geen overgewicht en niet roken.

X Volgens recente studies is voor gezonde mensen ter voorkoming van een hartaanval resveratrol een goed alternatief voor aspirine. Resveratrol zorgt net als aspirine voor dunner bloed en voorkomt stolsels. Verder zorgt resveratrol in een dosering van 175-300 gram per dag voor een duidelijke bescherming tegen beschadigingen van het hart na een hartaanval.

X Dagelijks kurkuma doet de kans op een hartaanval duidelijk verminderen. Enige dagen voorafgaande aan een hartoperatie dagelijks minimaal 4 gram kurkuma doet de kans op een hartaanval na de operatie met meer dan de helft afnemen.

X Het regelmatig eten van pure chocolade doet de kans op een hartaanval duidelijk verminderen.

X Het dagelijks eten van fruit doet volgens onderzoek de kans op een hartaanval duidelijk afnemen.

X Het regelmatig eten van pindakaas doet volgens onderzoek de kans op een hartaanval of een beroerte met wel de helft verlagen.

X Het regelmatig eten van noten kan volgens studie de kans op een hartaanval duidelijk verminderen. 

X Regelmatig Meditatie verlaagt de kans op een hartaanval aanzienlijk.

X Voeding rijk aan vitamine K(2) doet de kans op een hartaanval met meer dan 50% verminderen.

X Volgens diverse studies verlaagt een mediterraandieet de kans op hart- en vaatziekte flink.

X Een studie heeft onderzocht waarom olijfolie goed is tegen een hartaanval en tegen een beroerte. Bekend was al dat hogere waarden van het eiwitten complex ApolipoproteÔne A-4 (ApoA-4) zorgen voor minder kans op hart- en vaatziektes. Uit deze studie blijkt nu dat ApoA-4 zorgt dat het samenklonteren van bloedplaatjes tegengegaan wordt. De onderzoekers vonden ook dat enkelvoudig onverzadigde vetzuren, die volop te vinden zijn in goede olijfolie de aanmaak van ApoA-4 bevorderen en daardoor het samenklonteren van de bloedplaatjes nog meer tegengaan. Tijdens een goede nachtrust wordt ook meer ApoA-4 aangemaakt zo blijkt ook uit de studie.

X Een studie laat zien dat plantaardige voeding met meer olijfolie i.p.v. margarines de kans op een hartaanval duidelijk doet verminderen.

X Een studie laat zien dat het verminderen van vlees in de voeding en meer vegetarische voeding zorgt voor een andere darmflora met meer goede bacteriŽn en duidelijk minder metabolieten als het amineoxide TMAO waardoor de kans hartproblemen en een hartaanval duidelijk vermindert.

X Voeding rijk aan vitamine B6 en foliumzuur geven een duidelijk kleinere kans op doodgaan als gevolg van een hartaanval bij vrouwen.

X Uit een grote langjarige studie blijkt dat zij met de hoogste bloedwaarden vitamine D wel 40% minder kans hebben op een hartziekte, 64% minder kans op een hartaanval, 57% minder kans op een vroegtijdige dood en 81% minder kans op een fatale hartziekte alles vergeleken met zij met de laagste bloedwaarden vitamine D. Hier nog een studie die dat bevestigt.

X Het regelmatig eten van aardbeien en blauwe bessen gaat ontstekingen in de bloedvaten, aderverkalking en een hartaanval tegen.

X Regelmatig bewegen verkleint volgens onderzoek onder senioren de kans op hartaanval met 11% en doet volgens een ander onderzoek de kans om dood te gaan aan een hartaanval wel met bijna 50% verminderen. Zelfs als je tot je vijftigste nooit iets gedaan hebt kan drie keer per week 30 minuten matig bewegen op termijn de kans op een hartaanval en andere hartziektes duidelijk verminderen, zo blijkt uit onderzoek.

X Uit een langjarige studie blijkt dat dagelijks 30 minuten zitten vervangen door staan, wat bewegen of wat werken de kans op een hartaanval of het doodgaan daaraan al met 24% doet verminderen. 10 minuten per dag wat meer intensieve inspanning geeft al 38% minder kans en dagelijks 30 minuten intensieve inspanningen geeft wel 77% minder kans op het doodgaan aan een hartaanval. 

X Uit studie blijkt hoe nitraten, die veel gevonden worden in groene bladgroenten, kunnen zorgen voor een goede bloedsomloop waardoor zuurstof naar alle uithoeken van het lichaam efficiŽnt kan worden geleverd. Dit zorgt ook voor dat minder bloedstolsels gevormd worden en daardoor de kans op beroerte en hartaanvallen sterk verkleind wordt.

X Wetenschappers hebben in een studie ontdekt dat appels en groene thee in het bijzonder kanker, hartaanvallen en beroertes kunnen voorkomen en hoe ze dat doen. Groene thee en appels zijn rijk aan bioactieve stoffen genaamd polyfenolen en deze hebben een beschermend effect zo blijkt door het blokkeren van een signaalmolecuul genaamd VEGF. Het molecuul is de belangrijkste motor voor de aanmaak van bloedvaten (angiogenese), een proces dat verantwoordelijk is voor de groei van kanker, evenals de opbouw van plaque in slagaders, die hartaanvallen en beroertes kunnen veroorzaken.

X Uit een studie onder mensen met verhoogde bloeddruk blijkt dat een sterk immuunsysteem belangrijk is om een hartaanval te voorkomen. Onafhankelijk van risicofactoren als cholesterol en bloeddruk bleek uit de studie dat hoge bloedwaarden immunoglobulinen (Ig) zorgden voor een duidelijk lagere kans op een hartaanval en nog minder kans op ischemische hartklachten. Immunoglobulinen (Ig) zijn eiwitten die worden geproduceerd als reactie op antigenen. Immunoglobulinen behoren tot de globulinefractie van het bloed en vormen een belangrijk onderdeel van het immuunsysteem.

X Uit een grote studie onder deelnemers met hogere bloeddruk, die al vanaf 1980 gevolgd worden blijkt dat het regelmatig eten van yoghurt de kans op een hartaanval of beroerte duidelijk doet verminderen. Twee keer per week yoghurt eten verminderde de kans op een hartaanval bij vrouwen met 30% en bij mannen met bijna 20%. De kans op een beroerte werd gemiddeld 20% lager. Als men behalve de yoghurt ook meer groenten, fruit en volkoren granen at werd de kans nog sterk minder.

X Uit een studie blijkt dat goede bloedwaarden vitamine D overmatige littekens en verdikking van het hartweefsel na een hartaanval kan voorkomen en dat kan het risico op o.m. hartfalen verminderen.

X Een grote analyse van 13 studies onder ruim 127.000 volwassenen laat zien dat dagelijks innemen van de vis omega-3 vetzuren, als DHA en EPA zorgt voor duidelijk minder kans op hart- en vaatziektes en een hartaanval. Hier nog een groot onderzoek die dat bevestigt.

 

X Vaak wordt aspirine door gezonde mensen genomen ter voorkoming van een mogelijke hartaanval doch in de praktijk blijkt dat de helft van die mensen toch een hartaanval krijgt. Aspirine verhoogt ook nog eens de kans op bloedingen flink.

X Chronische blootstelling aan lawaai en/of luchtvervuiling doordat u bijv. dicht bij een drukke weg woont, geeft een duidelijk hogere kans op het krijgen van een hartaanval of het opnieuw krijgen van een hartaanval.

X Luchtvervuiling met veel fijnstof en/of stikstofoxiden geeft volgens diverse onderzoeken een duidelijk hogere kans op een hartaanval. Ouderen vooral als gevolg van fijnstof en middelbare mensen als gevolg van stikstofdioxiden.

X Volgens onderzoek doen het regelmatig en langdurig gebruik van ontstekingsremmers zoals medicijnen met diclofenac de kans op een hartaanval verdubbelen, vergelijkbaar met de verhoogde kans door roken.

X Zorg voor goede kleding om de kans op een hartaanval te verminderen als gevolg van temperatuurverschillen (bijv. van binnen naar buiten). Spanning door de kou zorgt ervoor dat de bloeddruk omhoog gaat omdat het hart harder moet werken om het bloed rond te pompen. Dat leidt vaak tot minder bloedtoevoer naar het hart en daardoor een hoger risico op een beroerte of een hartaanval.

X Langdurig teveel zout eten geeft volgens onderzoek een duidelijk hogere kans op een hartaanval.

X Het dagelijks drinken van frisdranken ook de light versies doet de kans op een hartaanval volgens diverse onderzoeken duidelijk verhogen.

X Volgens studie blijken in de winter, als de luchtvervuiling als gevolg van het fijnstof het hoogst is, vijfenzestigplussers hierdoor wel 19% meer kans te hebben op een hartaanval. Uit de studie bleek verder dat hoe meer fijnstof afkomstig was van houtkachels hoe groter de kans op een hartaanval.

X Een infectie van de luchtwegen, zo ook een verkoudheid kan volgens onderzoek de kans op een hartaanval flink vergroten.

X Dat veel fosfor in de voeding, vooral in de vorm van fosfaten, de kans op o.m. een hartaanval duidelijk doet vergroten was al bekend. Uit een studie onder ruim 100.000 personen blijkt nu dat ook (te) lage bloedwaarden fosfor (< 0,75 mmol/L) de kans op een hartaanval doen vergroten, vergelijkbaar met te hoge bloedwaarden fosfor (> 1,50 mmol/L). (Een tekort aan fosfor komt zelden voor bij gezonde mensen. Een tekort aan fosfor wordt voornamelijk veroorzaakt door ziektes of overmatig gebruik van geneesmiddelen, waaronder maagzuurremmers.)

X Onderzoeken laten zien dat een goede nachtrust 7 tot 8 uur duurt, niet korter en niet langer. Uit onderzoeken blijkt dat een chronisch slaaptekort een sterk vergrote kans geeft op hart- en vaatziektes en een beroerte maar ook chronisch te lang slapen, langer dan 8 uur. Slaapproblemen kunnen volgens ander onderzoek leiden tot een hogere kans op een beroerte of hartaanval.

X Let op: Een studie onder 33.000 mensen met aderverkalking laat zien dat het dagelijks nemen van aspirine ter voorkoming van hartproblemen geen enkel voordeel geeft om minder kans te hebben op een hartaanval of beroerte. Zelfs voor zij die al eerder een hartaanval gehad hadden bleek het nemen van aspirine nauwelijks enig voordeel te geven. Aspirine zou alleen gebruikt kunnen worden volgens de onderzoekers door zij die een bypass operatie ondergaan hebben en door zij waarbij een stent geplaatst is of als behandeling bij een hartaanval of een beroerte. Het dagelijks slikken van aspirine geeft een duidelijk hogere kans op bloedingen zowel in maag als tot in de hersenen.

X Let op: Uit een studie onder 12.000 mensen met een verhoogde kans op een hartaanval of een beroerte blijkt het dagelijks slikken van aspirine geen voordelen te geven alleen de kans op maagdarmbloedingen duidelijk te vergroten.

X Let op: Het plaatsen van een stent in een slagader geeft volgens onderzoek niet minder kans op een hartaanval, het zijn de ontstekingen van de slagaders die aangepakt moeten worden. Trouwens het plaatsen van een stent veroorzaakt al beschadiging van het bloedvat met weer een ontsteking met plaquevorming tot gevolg. Daarvoor worden stent ook wel gecoated met verschillende stoffen, een daarvan te weten paclitaxel geeft volgens de Amerikaanse waakhond een duidelijk hogere kans om dood te gaan. Een ander onderzoek laat zien dat het plaatsen van of een stent of niets weinig of geen verschil maakt in de uitkomst.

X Let op: Eerdere studies lieten al zien dat dotteren, het plaatsen van een stent bij aderverkalking, doorgaans al niet zinvol is een nieuwe studie onder bijna 5.200 personen in 37 landen laat nu zien dat behalve dotteren ook bypassoperaties niet zinvol zijn. Veranderde voedingsgewoontes bij aderverkalking zorgen voor eenzelfde resultaat zonder de mogelijke nadelige gevolgen van die ingrepen.

X Let op: Volgens onderzoek doet het regelmatig en langdurig gebruik van een ontstekingsremmer, vooral diclofenac de kans op een hartaanval verdubbelen, vergelijkbaar met de verhoogde kans door roken.

X Let op: Volgens onderzoek geven pijnstillers in de vorm van bruistabletten, door de flinke hoeveelheid zout hierin, een fors hogere kans op hoge bloeddruk en meer kans op een beroerte en een hartaanval.

X Let op: Uit een grote studie blijkt voeding met plantensterolen alleen bij mannen het cholesterol te verlagen doch zowel bij mannen als vrouwen geen enkel voordeel te geven tegen het krijgen van hart- en vaatziektes of een hartaanval.

X Let op:  Onderzoek laat zien dat de maagzuurremmers in de vorm van protonpompremmers de kans op een hartaanval duidelijk doen verhogen.

X Let op: Het regelmatig gebruiken van de medicijnen NSAID's zoals ibuprofen, diclofenac, meloxicam, naproxen, etofenamaat, celecoxib en aspirine geven volgens onderzoek een duidelijk hogere kans op maagzweren, hoge bloeddruk en op hart- en vaatziekte. Diclofenac in het bijzonder geeft ook nog eens een duidelijk hogere kans op een hartaanval, zeker bij hartpatiŽnten, hier nog een studie die dat bevestigt.

X Let op: Volgens onderzoek doet het gebruik van pijnstillers/ontstekingsremmers in de vorm van NSAID's bij infecties van de luchtwegen, zoals bij verkoudheid en griep, de kans op een hartaanval flink verhogen.

X Let op: De veel toegepaste vervanger van het ongezonde Bisfenol-A (BPA) door Bisfenol-S (BPS) lijkt volgens studie al snel na blootstelling hartfuncties negatief te beÔnvloeden. Zeker voor mensen met al een hartziekte of diabetes kan BPS de kans op een hartaanval duidelijk vergroten. BPS wordt net als BPA toegepast in plastic producten, waaronder voedsel en drank verpakkingen. BPS wordt vaak niet vermeld, wel dat het product BPA-vrij is.

 

Meer uitleg over en voeding voor het hart.

Meer adviezen bij en ter voorkoming van hart en vaatziekte.

 

Klik hier voor onderzoeken uit het nieuws over hartaanval.

 

 

ĻPharmacologically related structures always have several pharmaceutical working areas which attain, by small differences, a very different main focus of medical effect. With g-strophanthin this is, in contrary to digitalis, besides the effect of strengthening the heart, which belongs to both medicines, the deacidifying effect on the cardiac muscle (moderation of sympathetic nervous system by normalization of the cardiac metabolism).
This accompanying effect is essential, because it reduces the acid overload in the cardiac muscle tissue by stimulation of the sodium/potassium cell pump and so stops such a catastrophe (infarction).

 

Such an active agent concentration usually is reached by taking g-strophanthin (3-6 mg) orally (effect delay about 1 hour); or even faster and more reliable by biting through the capsules (Strodival) which causes resorption across the mucous membrane of the mouth (effect delay 5-15 min only). Classical medicine literature states incorrectly that strophanthin is resorbed by the gastrointestinal tract only 3-5 %. However, it has been demonstrated unquestionably, it is actually resorbed by the body nearly to 100% . This resorption misunderstanding has led to the further repression of this so superior healing cardiac drug in the after-years of war. It's effect on heart depends on the concentration of g-strophanthin reaching the blood. It must be high enough that the cardiac muscle is enriched sufficiently.

Meer info.

 

 

Cayenne Pepper - Stop a heart attack fast
Did you know that you can actually stop a heart attack in its tracts with the simple but amazing and awesome power of cayenne pepper? It's true. Cayenne pepper can actually stop a heart attack in about 60 seconds flat!
How To Use Cayenne Pepper To Stop A Heart Attack Fast!
Famed healers such as Dr. John Christopher, N.D., and Dr. Richard Schulze, N.D., sang the praises of Cayenne pepper. For instance Dr. John Christopher declared: "In 35 years of practice, and working with the people and teaching, I have never on house calls lost one heart attack patient and the reason is, whenever I go in--if they are still breathing--I pour down them a cup of cayenne tea (a teaspoon of cayenne in a cup of hot water, and within minutes they are up and around)."
It should be noted that these men, and many other healers like them, were speaking from personal experience and not speculation when referring to this powerful plant.
So what are the best practices in using Cayenne pepper based upon the voice and experiences of those that have actually used it?
First the Cayenne pepper must be at least 90,000 heat units or 90,000(H.U.) to be able to stop a heart attack. If the cayenne is at least 90,000 H.U. and the person is still conscious, the recommendation is to mix 1 teaspoon of cayenne powder in a glass of warm water (this is essentially a "cayenne tea"), and give it to the person to drink.
If the person is unconscious then the recommendation is to use a cayenne tincture or extract, again of at least 90,000 H.U., and put a couple of full droppers underneath their tongue full strength. As noted above by Dr. Christopher, in 35 years of practice he never lost even 1 heart attack case if the person was still breathing when he arrived, and he attributed this to the prudent use of the cayenne pepper.
Other Uses Of Cayenne
One of the most profitable uses of cayenne pepper is as a catalyst in other herbal combinations. As a general rule it should be added to almost all herbal combinations with the exception of those classified as nervines (combinations made specifically for nerve issues). Because it has a stimulating effect upon the body, it speeds the circulation thereby causing it to enhance digestion as well as absorption. Therefore it can enhance or increase the effectiveness of practically any herbal formula.
In fact it is often used this way in formulas for arthritis, various female complaints, infections, heart or circulatory issues, laxatives, diuretics, ulcers, thyroid issues etc.
Cayenne certainly appears to be God's "Nitro-Glycerin" when it comes to heart attacks and one would be unwise to leave home without it.

 

Algemene opmerking: 

 

 

URL van deze pagina:

Bronnen                                                         Printen      

 

(26-03-2021)