Home / Aandoeningen / ...

Gezonde voeding bij slokdarmkanker:  

 Snijbiet

Kruidnagels

 

Opmerkingen:

Ter voorkoming:

X Zwarte frambozen (een stuk of zeven per dag) en een lage dosis aspirine kunnen de kans op het ontstaan van kanker flink verminderen.

X Het regelmatig eten van aardbeien kan het ontstaan van slokdarmkanker duidelijk doen verminderen.

X Voeding rijk aan fruit en groenten met veel vitamine C, E en bčtacaroteen en kruisbloemige groenten doet de kans op het ontstaan van slokdarmkanker fors verminderen.

X Voeding rijk aan calcium en ook magnesium doet volgens onderzoek de kans op slokdarmkanker duidelijk verlagen. Weinig calcium en veel magnesium daarentegen verhoogt de kans.

 

X Behalve een Barrett slokdarm zijn chronisch brandend maagzuur, roken, overmatige alcoholconsumptie en overgewicht duidelijke risicofactoren voor het krijgen van slokdarmkanker.

X Het regelmatig drinken van (te) hete dranken zoals thee en/of voedsel geeft ook een sterk verhoogde kans op slokdarmkanker, zeker als ook gerookt wordt en alcohol wordt gedronken. Hier nog een studie die dat bevestigt

X Veel gebruikte medicijnen bij osteoporose, de bifosfonaten (zoals Fosamax, Actonel, Aredia. Didronel en Zometa) blijken bij langdurig gebruik een sterk verhoogde kans op slokdarmkanker te hebben.

X Het zuurstoftekort dat ontstaat tijdens slaapapneu kan volgens onderzoek het ontstaan van kanker en de groei daarvan stimuleren.

X De bacterie Porphyromonas gingivalis aanwezig in tandvleesontstekingen zoals parodontitis vergoten volgens onderzoek de kans op slokdarmkanker.

Meer belangrijke informatie over het ontstaan en voorkomen van kanker.

 

Kijk ook bij meer voedingsinformatie over kanker.

 

Klik hier over onderzoeken uit het nieuws over slokdarmkanker.

 

Algemene opmerking: 

 

Bronnen                                       Printen      

 

(25-04-2020)