Home / Aandoeningen / ...

Gezonde voeding bij infecties, algemeen:  

Uien

Mango

Shiitake

Groene thee

Bietjes

 

Gezonde kruiden bij infecties:

 

Wilde indigo (bij ernstige)

 Rode klaver

 Suma

Echinacea*

Pau d'arco

Rozenbottel

Knoflook

Goldenseal

Rozemarijn

AloŽ vera

Lomatium

Amerikaanse Ginseng

Berberis

Citroengras

Sandelhout

Schisandra

Alfalfa

 

Gezonde nutriŽnten bij infecties:

 

 Vitamine A

 Vitamine C

Zink

Co-enzym Q10 (chronische)

 

* ook als ijslollies

 

Opmerkingen:

 

Men spreekt over een infectie als ziekteverwekker zoals een bacterie, schimmel, virus of parasiet het lichaam is binnengedrongen en zich daar vermenigvuldigd heeft (dit hoeft nog niet schadelijk te zijn). Wanneer het organisme dusdanig veel schade aanricht spreekt men van ziekte. Een infectie heeft vaak een ontsteking tot gevolg. Als de ziektekiemen zich nog niet vermenigvuldigd hebben of als ze door het immuunsysteem herkend en verwijderd worden spreekt men niet van een infectie maar van besmetting.

Bij een infectie zorgt zink dat de immuunreactie van het lichaam gecontroleerd blijft en niet uit de hand loopt. Als het lichaam op het moment van een infectie niet genoeg zink voorhanden heeft is de kans groot dat de infectie uitmondt in een flinke ontsteking.

Zie zonodig ademhalingswegeninfecties, bacteriŽle infecties, bloedvergiftiging (sepsis), darminfecties, huidinfecties, luchtpijp-luchtwegen infectie, maagdarm infecties, mondinfecties, oorinfecties, schimmelinfecties, urineweginfectie, virale infecties.

 

Algemene opmerking: 

 

URL van deze pagina:

Bronnen                                                         Printen      

 

(25-09-2019)