Home / Voeding / ...

Groene thee helpt bij of tegen: 

Kanker

Tandvleesontsteking

Hoog cholesterol

Ziekte van Parkinson

Ontstekingen

Diaree

Diabetes

BacteriŽle infecties

Reumatische Artritis (RA)

Osteoporose

Geheugen

Blaasproblemen

Dementie

Ziekte van Alzheimer

Ziekte van Crohn

Hoge triglyceriden

Infecties

Astma

AllergieŽn

 

Groene thee helpt organen en systemen:

 

Lever

Botten

Hart en bloedvaten

Immuunsysteem

Spijsvertering

Ademhalingsorganen

 

Gezonde nutriŽnten in groene thee:

 

 Vitamine K

 Polyfenolen

Catechinen

FlavonoÔden

 

Opmerkingen:

X Dagelijks groene thee werkt preventief tegen huidproblemen en huidkanker. 

X Dagelijks groene thee werkt preventief tegen maag-, slokdarm-, darmkanker, blaasontsteking en borstkanker.

X Groene thee staat bekend om zijn eigenschappen om kanker en andere ziektes te voorkomen of te bestrijden. Uit een studie blijkt nu een manier waarop dat gebeurt bij alvleesklierkanker. De bioactieve stof in groene thee EGCG (epigallo catechine gallaat) onderdrukt de werking van het enzym LDHA op dezelfde manier als een bekende LDHA onderdrukker oxamate het doet. Het enzym LDHA is een belangrijk enzym in het kankermetabolisme en het onderdrukken van de werking van dit enzym verstoort in kankercellen de metabole functies.

X Dagelijks groene thee voor een goed geheugen en werkt preventief tegen dementie en de ziekte van Alzheimer.

X Uit een studie blijkt dat het dagelijks drinken van thee kan zorgen voor duidelijk minder cognitieve achteruitgang. Gemiddeld zorgt het drinken van zowel zwarte, oolong als groene thee voor 50% minder kans op cognitieve achteruitgang. Bij hen, die genetisch al een hogere kans op de ziekte van Alzheimer hadden, bleek het drinken van thee zelfs het risico op cognitieve achteruitgang met wel 86% te verkleinen.

X Dagelijks groene thee werkt ook goed tegen aderverkalking.

X Dagelijks groene thee is goed voor sterke botten.

X Dagelijks 2-3 koppen groene thee werkt ook goed tegen overgewicht.

X 4 koppen groene thee per dag doen de kans op een depressie bijna halveren.

X De bioactieve stoffen (epi)catechinen zoals EGCG kunnen de verwoestende gevolgen van hoge bloedsuikerwaarden duidelijk verlagen. Hierdoor kan schade aan belangrijke organen zoals hart en lever en de wanden van de slagaders worden voorkomen. Door deze schade leven diabetici wel acht jaar korter. Het regelmatig drinken van groene thee en het eten van cacao of pure chocolade kan door hun hoge hoeveelheid epicatechinen de levensverwachting duidelijk verbeteren.

X Groene thee bij de broodmaaltijd zorgt voor duidelijk lagere bloedsuikerwaarden direct na de maaltijd.

X Uit een studie blijkt hoe groene thee kan zorgen voor een beter cholesterol. De catechinen epigallo catechine (EGC) en epigallo catechine gallaat (EGCG) zijn in staat om zich aan de drie enzymen, die voor de cholesterolaanmaak zorgen, te binden waardoor die cholesterolaanmaak verminderd wordt. Hier een studie die dat nog eens bevestigt.

X Wetenschappers hebben in een studie ontdekt dat appels en groene thee in het bijzonder kanker, hartaanvallen en beroertes kunnen voorkomen en hoe ze dat doen. Groene thee en appels zijn rijk aan bioactieve stoffen genaamd polyfenolen en deze hebben een beschermend effect zo blijkt door het blokkeren van een signaalmolecuul genaamd VEGF. Het molecuul is de belangrijkste motor voor de aanmaak van bloedvaten (angiogenese), een proces dat verantwoordelijk is voor de groei van kanker, evenals de opbouw van plaque in slagaders, die hartaanvallen en beroertes kunnen veroorzaken.

X Mannen met een hoog risico op het ontwikkelen van prostaatkanker kunnen hun kansen hierop drastisch verminderen door het drinken van dagelijks groene thee, zo blijkt uit een studie. Catechinen, bioactieve stoffen in groene thee, blokkeren de groei van kankercellen en stoppen het verspreiden ervan zo zeggen de onderzoekers. Een jaar lang dagelijks groene thee zorgde voor duidelijk minder afwijkend prostaatweefsel en een duidelijk lagere PSA.

X De bioactieve stof EGCG in groene thee lijkt volgens een studie, in het laboratorium en met ratten, goed werk te kunnen doen tegen gewrichtspijn, zwelling en ontstekingen bij reumatische artritis (RA). Medicatie bij RA is duur, onderdrukken het immuunsysteem en is vaak niet geschikt voor langdurig gebruik. Uit de studie lijkt het dat EGCG de potentie heeft RA te bestrijden zonder andere celfuncties uit te schakelen. Een andere voorlopige studie laat zien dat de bioactieve stof EGCG in groene thee ook goed werk kan doen tegen insuline resistentie en cognitieve achteruitgang.

X Een aneurysma is een verwijding in een deel van het vaatstelsel, vaak in de lichaamsslagader, een aandoening die doorgaans geen klachten geeft. Op termijn kan een scheuring in de slagader ontstaan welke in meer dan de helft van de gevallen tot de dood kan leiden. Normaal wordt een aneurysma veroorzaakt door een ontsteking en afbraak van het elastine, een elastisch proteÔne in het bindweefsel van de slagaderwand. Recentelijk was vastgesteld dat de bioactieve stoffen in groene thee elastine kunnen regenereren, vandaar dat onderzoekers in een studie dit wilde testen. Daarvoor gebruikten de onderzoekers speciale ratten. Uit de studie blijkt dat groene thee inderdaad de kans op het krijgen van een aneurysma flink kan verlagen.

X Een studie laat zien dat het drinken van groene thee aderverkalking zou kunnen tegengaan. De bioactieve stof epigallo catechine gallaat (EGCG), die veel in groene thee wordt aangetroffen blijkt volgens de studie afzettingen tegen de slagaderwand te kunnen doen oplossen. Hoeveel groene thee gedronken moet worden om de benodigde hoeveelheid EGCG binnen te krijgen zal nog verder onderzocht moeten worden. 

 

Alles over thee, de soorten en de goede manier van zetten kijk hier.

 

Meer info over groene thee.

 

Klik hier voor onderzoeken uit het nieuws over groene thee.

 

 

Algemene opmerking: 

 

Bronnen                                                                  Printen      

 

(19-10-2018)